receptenbundel
eenvoudige basis met grenzeloze variatie
eigen kooksels en favoriete maaltijden
uitgebreide uitleg over duurzame voeding
Ik bundelde al mijn eigen kooksels en favoriete recepten in een digitale bundel.
Ik reik je meer dan negentig recepten aan, die ik nog regelmatig aanvul.
We koken zonder zuivel, granen, suiker en peulvruchten.
Ik kook graag, maar niet urenlang
dus mijn recepten zijn eenvoudig en recht door zee,
zodanig dat het makkelijker wordt om ze ingang te geven
in je dagelijkse leven.
Ik geef je met deze bundel een basis aan,
met een grenzeloze variatie daarop.
Ik leg ook uit welke voeding voedt, waar ik mijn boodschappen doe
en hoe je je gezin warm kan maken voor andere voedingsgewoontes.
Met de kennis van die fundamenten op zak
ben je mooi vertrokken naar een nieuwe eet- en leefstijl.
Een greep uit de bundel
-
om te beginnen: chiapudding, granola, pitten- en zadenbrood, notenpap, crumble, pannenkoeken, wafels, notenpasta, chiajam
-
om kleine honger te stillen: soep, blitz, fritters, taco, tzatziki
-
om grote honger te stillen: sushibowl, curry, pizza, quiche, lasagne, shakshuka, kroketten
-
om te genieten: chocomousse, panna cotta, cheesecake, broodpudding, kokosrotsjes, peperkoek, speculaas
noatmeal
een halve kop water
twee eetlepels hennepzaad
twee eetlepels amandelmeel
twee eetlepels kokosschilfers
een eetlepel lijnzaad
een eetlepel chiazaad
een snuifje zout
een halve theelepel vanillepoeder
eventueel honing
Voeg alle ingrediënten buiten de honing samen in een pot
en verwarm op een laag vuur.
Roer voortdurend tot het ingedikt is.
Zoet eventueel nog bij met honing.
Bestrooi met granola, kokosschilfers, amandelschilfers,
muntblaadjes, fruit, besjes,
noten, pitten of zaden naar keuze.
omelet
drie eieren
een kop spinazie
een ui
een handvol pecannoten
twee eetlepels ghee of kokosolie
zout en peper
Snij de ui.
Verhit de olie in de pan en bak de ui glazig.
Breek de eieren en giet ze in de pan.
Werk af met de spinazie en noten, peper en zeezout.
energieballetjes
een wortel
twee eetlepels honing
een halve kop kokosmeel
een halve kop walnoten
een theelepel kaneel
een theelepel plantaardige melk
sesamzaadjes
Hak eerst de wortel, zet die even opzij.
Maal dan de noten.
Voeg het kokosmeel, de honing, kaneel, wortel
en eventueel een beetje notenmelk toe.
Maak de balletjes en rol ze door de sesamzaadjes.